Over ons

Blits Bewind is een kantoor voor beschermingsbewind en wordt gerund door Sjantien Unck en Ilona Hesseling.

Blits Bewind is ontstaan vanuit de gedachte dat wij het belangrijk vinden om echt iets te betekenen voor de mensen die bij ons onder bewind staan. Wij zorgen, samen met de cliënt, voor rust op financieel vlak, zodat er weer meer ruimte komt voor andere belangrijke zaken in het leven.

Ook vinden wij het belangrijk om te kijken naar de zelfredzaamheid. Als bewind niet meer nodig blijkt, dan nemen we afscheid van elkaar. Het belang en welzijn van de cliënt staat hierbij altijd voorop!

We durven dan ook te zeggen dat we deskundig en integer zijn, met persoonlijke aandacht voor iedereen.

De naam Blits Bewind is bewust gekozen en is gevormd door de woorden: Balans, Loslaten, Interesse, Toekomst en Samenwerken.

Onze missie is: Wij zorgen  voor een financiële Balans in het leven van onze cliënten. Door taken van hen over te nemen op dit gebied, kunnen zij dit (tijdelijk)  Loslaten. Wij zijn gedreven door Interesse in mensen en ons doel is het creëren van een financieel stabiele Toekomst waarbij Samenwerking een voorwaarde is.

De kracht van Blits Bewind zit in onze gezamenlijke achtergrond. Door onze kennis te bundelen en te delen, kunnen wij onze cliënten optimaal van dienst zijn.

Sjantien Unck

In 2010 ben ik begonnen met werken bij een welzijnsorganisatie. Vanuit hier heb ik het project Schuldhulpmaatje opgezet. Een schuldhulpmaatje is een vrijwilliger die mensen met (dreigende) financiële problemen ondersteunt en begeleidt. Als coördinator van het project ben ik goed op de hoogte van alles wat er komt kijken bij het hebben van financiële problemen, van wat het met mensen doet, tot de wet- en regelgeving. Naast mijn werk, heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Het werk weet mij nog iedere keer te boeien. Vanuit een soort ideaal beeld is het nu tijd voor een nieuwe start. Ik ga graag de samenwerking met mensen aan om hen te sterken en te laten groeien, indien dit wenselijk is en kan.

Dat zie ik ook voor ogen met Blits Bewind. Een goede samenwerking, gebaseerd op vertrouwen, persoonlijk contact, open communicatie en transparantie, met als doel, als dat mogelijk is, om mensen te leren weer zelfredzaam te zijn op het gebied van financiën.

Ilona Hesseling

Na mijn studie ben ik begonnen als adviseur binnen het bankwezen. Hier heb ik meer dan twintig jaar met veel plezier gewerkt. Maar na twintig jaar was het tijd voor een nieuwe stap. Naast mijn baan bij de bank heb ik een opleiding gevolgd tot zelfstandig bewindvoerder. Ik ‘voelde’ tijdens de eerste lesdag al dat dit de juiste keuze was.

Mijn kennis en ervaring zet ik met veel plezier in om mensen te helpen die, om welke reden dan ook, zelf hun financiën niet kunnen regelen. Daarbij zijn wederzijds respect, samenwerken, persoonlijk contact, open communicatie en (daar waar mogelijk) financiële zelfredzaamheid belangrijke drijfveren.